Lokaal eten, voedsel dat geproduceerd is in je eigen regio, en de korte keten, producten van de boer naar burger of restaurant, zijn in opkomst, maar de omvang is nog zeer beperkt. Terwijl het veel meer de standaard ... Lees verder
De korte voedselketen heeft het afgelopen jaar veel aan relevantie gewonnen en is volwassener geworden in de dominante wereld van catering, horeca en retail. Door het groeiende bewustzijn over de noodzaak van een toekomstbestendig en maatschappelijk verantwoord voedselsysteem ... Lees verder
Van 9 april t/m 24 mei 2015 loopt de pilot van Local2Local in het personeelrestaurant van UMC Utrecht, waarbij Local2Local verse streekproducten serveert. Het ziekenhuis is een hechte samenwerking aangegaan met de boerencoöperatie om haar ambities op het gebied van duurzaam ... Lees verder
UMC Utrecht serveert nu verse streekproducten van Local2Local in het personeelsrestaurant. Het ziekenhuis is een hechte samenwerking aangegaan met de boerencoöperatie om haar ambities op het gebied van duurzaam en gezond voedsel kracht bij te zetten. Op donderdag 9 ... Lees verder
Het afgelopen half jaar is hard gewerkt aan de voorbereidingen van de realisatie van een verkorte, en daarmee duurzame voedselketen op de Uithof. In januari startten wij officieus met de eerste inventarisatie van voedselwensen (want ons aanbod zal vraaggestuurd zijn ... Lees verder
Op woensdag 17 september vond op de Daktuin de tweede bijeenkomst plaats van toegewijde stakeholders op de Uithof om de plannen voor een lokale voedselketen verder te bespreken en uit te werken. De eerste bijeenkomst begin deze ... Lees verder
Op dinsdag 17 juni j.l. kwamen belanghebbenden bij De Daktuin samen om te praten over het opzetten van een nieuwe voedselketen op de Uithof in Utrecht. Onder de deelnemers bevonden zich de producenten van de coöperatie Local2Local en belangrijke ... Lees verder
Afgelopen donderdag was een historisch moment in de Kromme Rijnstreek. Met elkaar hebben wij de denkbeeldige paal in de grond geslagen door de coöperatie local2local Kromme Rijnstreek U.A. op te richten. Alle aanwezigen hebben zich formeel als lid ... Lees verder
Delen = vermenigvuldigen De Uithof slaat de handen ineen voor een nieuwe, eerlijke voedselketen. Samen vormen wij de nieuwe schakels, samen verbinden wij ons aan lokaal geteeld voedsel. Als wij met voldoende gebuikers zijn, realiseren en zekeren wij betaalbaar ... Lees verder